Vi merker at teknologien i verden blir bedre og bedre etter tiden går. Kunstig intelligens er det nye alle snakke om. Maskiner som tar over og utvikling av datasystemer. Du har kanskje lagt merke til at teknologien rundt oss blir bedre og enklere. Kan det være fare for at datamaskiner tar over jobbene våres?  Kunstig intelligens vokser i stadig i arbeidslivet. Roboter blir stadig mer effektive, men hva skjer om det plutselig går den veien?

Jeg leste nettopp en artikkel fra nettavisen.no om Amazon Go. Amazon Go er det en ny butikkjede som en betale gjennom en applikasjon på telefonen. Hele poenget med butikken er at det skal være kjapt og effektivt. Produktene du tar inni bæreposen blir allerede scannet og betalt gjennom applikasjonen, der de deretter trekker penger fra kontoen din. Kunstig intelligens «just walk out tchnology» fungerer med hjelp fra sensorer og høyteknologiske kameraløsninger.

Amazon Go jobber med å utvikle det samme i andre byer og land. Utviklingen av butikkjeden blir stadig bedre og det virker som både effektivt og spennende. Om dette utvikle seg videre til andre matbutikk-kjeder i verden kommer veldig mange til å bli arbeidsløse. Jeg syns utviklingen av kunstig intelligens er både interessant, spennende og skummelt. Verden er stadig i utvikling, og jeg håper vi er på den rette veien.

Artikkelen jeg har skrevet fra: https://www.nettavisen.no/okonomi/amazon-go-denne-butikken-ser-hva-du-gjor-og-trekker-pengene-rett-fra-kortet-ditt/s/12-95-3423848523

Marley L.

Fredag 14. 01

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *