Nå er vi allerede ferdig med første del av faget i digital markedsføring. Tiden har gått veldig fort og jeg føle jeg sitter igjen med mye ting som jeg har lært. Faget har vært litt utfordrende til tider, men føle jeg har lært veldig mye og vil nå oppsummere en liten del av det gjennom et refleksjonsnotat. Den første delen av faget handle om digital økonomi og forretningsmodeller.

Før jeg begynte med faget trudde jeg at jeg allerede kunne en del om det, men det visste seg at jeg hadde feil. Arne Krokan har hatt en veldig bra gjennomgang av faget. Syns det var temaer som var veldig interessant og lett å følge med. Noen temaer var litt vanskeligere som gjorde at jeg måte følga litt ekstra med, men jeg kom gjennom det.

Vi har lært blant annet om kunstigintelligens. Veldig interessant tema, noe jeg ble veldig interessert i å vita mer om. Vi har også gått gjennom ulike plattformer og utfordringer bak de. Arne Krokan gikk også gjennom det meste med 3D- printing. Noe som er stadig i utvikling og kommer til å være kjempe viktig i fremtiden. Vi fikk også en gjennomgang om hva plattformer gjør for å få vår oppmerksomhet. Algoritme, ekkokammer og filterbobler noe som er veldig viktige temaer å kunne litt om. Vita hvordan ulike plattformer jobber for å få vår oppmerksomhet er viktig for å unngå å bli distrahert.

Samfunnskonsekvenser

Mye av det vi har gått gjennom har vært samfunnsrelatert. Tidligere i Bloggen har jeg blant annet skrevet om hvordan kunstig intelligens og 3D- printing kan påvirke livene våres i fremtiden. Noe av samfunnskonsekvensene av de to temaer kan for eksempel være som det jeg har nevnt tidligere at kunstig intelligens kan tar over jobbene til våres.  Mange kan bli arbeidsledige på grunn av roboter og maskiner som er mer effektive, smartere og billigere arbeidskraft enn mennesker. Noe av det jeg har skrevet tidligere i bloggen  er for eksempel om Amazon Go der de har brukt stor del av kunstig intelligens til å utføre en butikk der en kan handle fort og effektivt.

Jeg mener også at det er viktig med forandringer. Bedre og mer effektive måter å gjør ting på er noe som kunstig intelligens kan utføre på en bra måte. Tror en del kommer til å bli arbeidsledige, men jeg tror og at utviklingen av det kan også føre til veldig mye bra for oss mennesker.

Som sagt syns jeg sånne temaer er veldig interessante. Jeg vil bruke litt mer tid på egenhånd for å lære litt mer om de. I tillegg føle jeg også at faget generelt har vært mye bedre og kjekkere enn det jeg tror. Selv om vi ikke er på skolen, men har hjemmeundervisning. Første delen er nå over, men gleder meg til å lære mye mer senere.

Marley L

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *