Hennes & Mauritz  og sine bærekraftige valg

For å hjelpe jordkloden vår har Hennes & Mauritz  gjort stor endringer for å bli mer bærekraftige.  Resirkulering er noe de har satt som fokus for å produsere mer av sine produkter. HM har startet ulike prosjekter som boble2fashion, og mye av de nye motekolleksjoner de lager er fra klær som er laget av stoffet  polyester som de kan danne med resirkulere plastikk.  Siden 2013 har de også hatt klesinnsamling der kunder kan levere uønskede brukte klær.

Boble2fashion: Fra plastikkflasker til klær for unge

Hennes & Mauritz  har startet et samarbeid med flaske produsenten Danone Aqua i et nytt prosjekt som heter «bottle2fashion». Prosjektet går ut på at de skal gjør om plastikkflasker til nye  klær for unge. Plastflasker fra Indonesia blir gjort og resirkulert til polyester. Dette er for å hjelpe miljøet og redusere forbruk i en bærekraftig produksjon av klær. Plastikk og avfall er et startproblem i verden i dag. Det er forsøpling av plastikk overalt og mye av det havner i havet.  Resirkulering av plastikk kan gjør at det blir mindre forsøpling i verden.  Vi sparer også naturressurser og reduserer klimapåvirkning plaggene våre har.

HM oppfordre andre kjeder om å gjør det samme som de har gjort med resirkulering og gjenbruk.

kILDER: https://www2.hm.com/no_no/baerekraft-hos-hm.html   bILDE FRA: https://www2.hm.com/no_no/baerekraft-hos-hm/our-work/the-latest/4005a-meet-bottle2fashion.html

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *